Nieuws
 

2018:

Toegevoegd aan de pagina Castraten: Herplaatst. Ook deze lieverds zijn het waard te vermelden.

2017:
Dit jaar is er op persoonlijk gebied veel gebeurd. Mijn eerste hobby, het paardrijden, heb ik moeten opgeven vanwege vergroeiingen in mijn bekken en rug. Mijn lieve merrie Bridie heb ik begin dit jaar moeten verkopen. Vervolgens heb ik de gezondheid van mijn broer, die ernstig diabetes patient en hartpatient was, hard achteruit zien gaan en heb ik hem begin juli verloren. Ik mis hem erg, hij deelde met mij de liefde voor katten.

In 2017 heb ik geen katten ingeschreven voor shows, noch heb ik er bezocht. Dat besluit had ik in 2016 al genomen. Wilde ik fokken, dan wilde ik daar al mijn aandacht aan schenken en niet bezig zijn met showen en alle perikelen daar om heen. Dit is mij heel goed bevallen.
Na een jaar (achteraf gezien gelukkig) geen nesten, dit jaar twee nesten. De eerste van Beruthiel en Bahim. Een outcross met Europese lijnen. Een experiment dat volgens mij redelijk gelukt is. Het heeft in elk geval 5 kerngezonde kittens opgeleverd en drie gezinnen erg blij gemaakt. Daarnaast een nestje van 3 kittens. Het laatste nest van Loesje x Rusty. Een hele zware bevalling en nog net geen keizersnee waren voor mij reden om Loesje haar welverdiende pensioen te geven. Ze is inmiddels gesteriliseerd en geniet van het hormoonloze leven! De drie mannen uit haar laatste nest hebben hun personeel gevonden. Ik mag wel zeggen dat ook deze kittens, net als de 5 van Beruthiel, gouden mandjes hebben gevonden!

En dan in oktober, na een voorbereidingstijd van driekwart jaar, de komst van een prachtige Zwarte Rus kater, Babushkablue Batman! Gefokt door Lynda DuVallier en Michael Auld uit Brisbane, Australie!
Ik ben hen heel erg dankbaar dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven om de zorg voor Batman over te nemen en met hem een nieuwe impuls te geven aan de fok van de Zwarte Rus in Nederland en daarbij weer nieuwe bloedlijnen in de Russisch Blauw te brengen die hard nodig zijn. Lynda en Michael, nogmaals dank!! 

2016:
Dit jaar was wennen voor de katten en voor mijzelf aan een nieuw huis, een nieuwe routine. Van zes hoog op een vier kamer flat naar een ruime 5 kamer eengezinswoning met grote tuin en berging. Heerlijk. 
Twee poezen zijn in 2016 op vrijersvoeten gegaan en beiden raakten schijndrachtig. Achteraf gezien was het lot mij goed gezind. Geen kittens in 2016, maar daardoor ook geen kittens met eventueel knieproblemen. (Daarover meer op de Kater pagina).

9 november 2015:
De cattery is verhuisd! Na lang wikken en wegen toch eindelijk mijn droom waargemaakt en een eengezinswoning met tuin aangeschaft zodat ik de katten meer de ruimte kan geven, ook buiten veilig in een ren, en de hobby verder kan uitbouwen.
In de tussentijd heeft Loes haar derde nest grootgebracht en zijn de twee katertjes uit dat nest uitgevlogen. Nu is het een tijd van wennen aan een ander huis met een ander gevoel, voor de katten vooral veel meer om te zien op straatniveau en het huis verder inrichten met een kattenkamer en ook kunnen de katten nog uitwijken naar de zolder. Volgend jaar staat het project 'tuin met ren' op de agenda.
 

24 april 2015:
In de afgelopen maanden is er veel gebeurd. Op showgebied, maar ook op ander gebied.
Inmiddels heeft Beruthiel haar kampioenstitel gehaald en is nu klaar met showen. Ze vond het niet leuk en dan vind ik het niet nodig om haar aan verdere stress bloot te stellen. Haar kittens zijn, behalve Celebrindal, allemaal allang uitgevlogen en leven het goede leven bij hun nieuwe eigenaren.
Loesje is inmiddels weer een treetje geklommen in de showbizz en is nu Groot Internationaal Kampioen.
En nu staan er twee nesten in de planning, voor Loesje en voor Quanta. Beide dames zijn negatief getest voor HCM en FIV/FeLV en daarnaast heb ik Quanta nog via DNA laten testen op PKD, lang haar gen en point gen. De resultaten van deze tests zijn inmiddels binnen en ook daar geldt dat ze voor alles negatief is. Dan staat nu niets meer in de weg om de dames, als de tijd daar is, naar hun respectievelijke minnaars te brengen!

4 september 2014: ZIE KITTENPAGINA!

13 april 2014:

Tijdens de show van 30 maart 2014 heeft Loesje haar laatste punt voor CACIB gehaald en is nu Internationaal kampioen. Op 6 april heeft zij haar eerste punt CAGCI voor de Groot internationaal kampioenstitel gehaald en kreeg ook de BIV (Best in Variety) toegekend.
Beruthiel kreeg op 30 maart 2014 een U en op 6 april haar tweede punt voor CAC. Nog 1 puntje en dan heeft zij haar kampioenstitel.

Sinds 12 april is Cattery Mithrim een nieuwe aanwinst rijker. Quanta of Happy Song, gefokt door Marija Valtere uit Letland, sprak mij erg aan. Teresa Bryant uit Engeland was zo lief om Quanta uit Riga mee te nemen naar Amsterdam.
Quanta s  vacht is prachtig zacht en kort met een goede structuur. Mooi kinnetje, hele mooie oogvorm en kleur en mooie recht opstaande oortjes. Nog een klein beetje ghostmarking op het staartje, maar dat mag geen naam hebben.
Quanta zit nu uiteraard nog apart, ik wil haar langzaam en rustig in de groep introduceren. 


23 februari 2014:
Loesje heeft tijdens de show in Leiderdorp een punt voor de CACIB behaald, alsmede Best in Variety, Best in Show en een nominatie gekregen voor Best of Best. Die laatste ging naar een korthaar kater.
Beruthiel heeft tijdens dezelfde show haar allereerste punt (CAC) gehaald voor de Kampioenstitel.
Zie de pagina Poezen, die is nu officieel aangevuld met de gegevens van Beruthiel.

9 december 2013:
Afgelopen weekend hebben de twee toekomstige Mithrim fokkatten uitstekend gepresteerd op de show.
Mithrim Bogdan Tovaritsj, sinds eind september eigendom van Clare Bandy van de Troika Cattery in Engeland, heeft op zaterdag 7 december alle prijzen behaald die hij in zijn klasse kan behalen. In totaal heeft hij 4 prijzen in de wacht gesleept en daarmee Clare, maar ook mij, ontzettend blij en trots gemaakt.
Mithrim Beruthiel Boginja heeft gisteren in Delft alweer een 1e U gehaald en een Best in Show titel. Wat ben ik trots op de 'kleine' meid!
Moeder Loes (Lyusya Yelena Dunoe) heeft een tweede punt voor de internationale kampioenschapstitel op zak. Begin oktober haalde ze haar derde punt voor de Kampioenschapstitel en dus mag zij nu de titel Ch. dragen. Nog twee punten en dan is zij International champion. Loes is gisteren in Delft wel genomineerd voor de titel Best in Show, maar moest haar meerdere erkennen in een fraaie Bengaalse poes. 

9 oktober 2013
Het showseizoen staat voor Cattery Mithrim voor de deur. A.s. zondag zullen Loes en haar dochter Beruthiel een show hun opwachting maken.
Mithrim Bogdan Tovaritsj is inmiddels verhuisd naar Cattery Troika in Engeland waar hij ongetwijfeld een waardig opvolger van zijn vader EC Troika Sivi Tovaritsj zal zijn. Clare Bandy, eigenaresse van de Troika Cattery, heeft al aangegeven blij met Bogdan te zijn. Ik wens Clare alle geluk met Bogdan!
Mithrim Bregolas Belegur verhuist binnenkort ook naar zijn nieuwe eigenaresse Antoinette. Hij gaat bij haar wonen en krijgt gelijk een jonger broertje. Ook Antoinette, Bregolas en Moritz wens ik heel veel geluk samen!

Eind september 2013 heeft Monica Stuurop weer een mooie fotoshoot gemaakt van mijn Russen. Van de kittens heeft ze uiteraard ook foto's gemaakt. Hieronder drie foto's van de kittens:

      

Mithrim Bregolas Belegur

 

Mithrim Bogdan Tovaritsj

 

Mithrim Beruthiel Boginja

 

23 juni 2013
In de periode tussen 17 februari en nu is er veel veranderd bij Cattery Mithrim.
Almiel is opgenomen door een liefdevol gezin in Franeker en woont daar samen met een driejarige castraatkater Luuk en heeft het prima naar haar zin. De eigenaresse van Sivi vond het zo sneu dat ik met lege handen achterbleef, dat zij, voordat Sivi gecastreerd zou worden, heeft aangeboden Loes nog een keer te ontvangen voor een dekking. In de periode 13-19 februari is Loes opnieuw bij Sivi geweest. Na drie weken wachten leek het erop dat Loes drachtig was, maar omdat het pas de tweede krolsheid was sinds het A-nest wilde ik meer zekerheid. 
Op 20 april is Loes bevallen van haar tweede nest. De dracht en de bevalling zijn voorspoedig verlopen en er zijn 3 gezonde kittens geboren. Twee katers en een poesje. Het hele nest is inmiddels al besproken. Een katertje verhuisd in oktober naar Amsterdam om daar met een ander Russisch blauw kitten verder op te groeien. Een katertje verhuist naar Engeland om dekkater te worden en het poesje hou ik zelf om dezelfde reden waarom ik Almiel wilde aanhouden. Op de fotopagina B-litter foto's van het huidige nestje.


17 februari 2013

Op 10 februari 2013 heeft Lyusya haar tweede punt (CAC) voor de kampioenstitel gehaald bij de show van de NPV in Woerden. Nog 1 punt te gaan en dan mag ze zichzelf Kampioen Lyusya noemen.
Dochter Almiel zou ook meegaan, maar die is de week ervoor op 2 februari met spoed geopereerd aand een baarmoederontsteking. Het was een gedoe om erachter te komen wat Almiel mankeerde omdat de dierenartsen als laatste verwachtten dat Almiel op een leeftijd van net 6 maanden en na een eerste krolsheid al een baarmoederontsteking zou hebben. De senior dierenarts die de operatie heeft uitgevoerd heeft mij gegarandeerd dat dit in zijn praktijk 1 x per 5 jaar voorkomt en dat dit dus een kwestie van vette pech is en niets erfelijks is. Voor de cattery betekent dit een behoorlijke klap, omdat Almiel samen met haar moeder de cattery zou 'dragen'.

Loes tijdens de show in Woerden.

 

9 december 2012:
Lyusya heeft vandaag haar eerste punt (CAC) voor de kampioenstitel gehaald. Nog 2 punten en dan is ze kampioen. Naast de CAC heeft ze ook een Best in Varieteit en een Best in Show gewonnen. Drie rozetten nam ze mee naar huis en 1 beker.

Dochter Almiel treedt nu al in de voetsporen van haar moeder. Voor een poesje van 4,5 maanden lovende kritiek van de keurmeester, een 1 U en ook een Best in Show, dus ook een rozet en beker.
Prachtige resultaten van mijn meiden, ik ben trots op ze!

25 november 2012
Caipi is op 10 november verhuisd naar zijn nieuwe eigenaren. Hij was binnen een uur gewend, speelde met de dochters des huizes en had de woonkamer al verkend. Met een gerust hart kon ik hem bij Celine en Julien achterlaten.
's avonds kreeg ik al een mail met foto's van een tevreden op de bank liggende Caipi!

16 oktober 2012
De kittens groeien als kool. 10 november verhuist Mithrim Annael Caipi naar zijn nieuwe thuis.
In december en januari gaan Loesje en haar dochter Mithrim Almiel Alina naar shows. Ben benieuwd hoe de meiden worden beoordeeld door de keurmeesters.

23 juli 2012
Loesje heeft het leven geschonken aan twee gezonde kittens, een poesje en een katertje. Zie ook pagina 'Kittens'.

 

14 juli 2012

Foto is van vorige week, dus toen twee weken voor de bevalling. Inmiddels zijn we een week verder en is Loesje steeds dikker aan het worden. Ze is nog steeds in goede doen en eet nog steeds veel. Langzaam aan naar de uitgerekende datum.

  

22 juni 2012
Sinds een week staat de zogenaamde kraamkamer voor Loes in de woonkamer zodat alle katten op hun gemak aan dit nieuwe 'ding' kunnen wennen. Als Loes in het hok zit, blijven de mannen keurig uit de buurt. Alleen de bodembedekking in de kartonnen doos is afgekeurd. De kussenslopen zijn niet zacht genoeg!

13 juni 2012
Nieuwe pagina met foto's bijgemaakt. Deze worden regelmatig ververst.
Loesje gaat goed, is af en toe een beetje misselijk en soms haar huis een beetje kwijt. Verder eet en drinkt ze nog prima en wordt langzaam maar zeker steeds een beetje gevulder.
 

3 juni 2012
Loesje is alweer ruim een week terug van haar bezoek aan Sivi en ja, ik denk dat ze drachtig is. Heel veel eten, veel drinken, veel slapen en ook in haar gedrag heel anders dan anders. Zoekt een hele andere slaapplek op en ligt ook veel op schoot te slapen als ze kan. Spelen met de mannen is over, die moeten maar met elkaar spelen.

18 mei 2012 tot en met 26 mei 2012 
Loesje is op bezoek bij Troika Sivi Tovaritsj van Cattery Mothers' Finest in de hoop dat het allereerste nestje van Cattery Mithrim binnenkort wordt geboren. 

Cattery Mithrim
info@catterymithrim.nl